Gaziantep yemek kültürü baş
mimarı olan et yemeği nasıl pişirilir hakkında herkes tarafından merak
edilmektedir. Yaklaşık bir saat oda
sıcaklığında bekletin. Her iki tarafı da tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve
süt ile marine edilir. Etin ilk tarafını ısıtılmış bir dökme demir ızgara veya
tavaya kapatın. Ardından eti takip etmek için ızgaraya koyun ve bir dakika
bekleyin, dakika sonunda 40 derecelik açıyla çevirin ve bir dakika daha
bekleyin. Ardından aynı işlemi başka bir yüze uygulayın. Yedi dakika pişirin.
Pişmiş eti tahta bir kesme tahtası üzerinde bir dakika bırakmazsanız, sütle
marine edilmiş etin nasıl pişirileceğini öğrenemezsiniz. Bu yüzden ete ara
verdiğinizden emin olun. Dana bonfile buzdolabından çıkar ve yaklaşık 10 dakika
oda sıcaklığında bekletilir. Antep yemek kültürü için eti
gevşettiğinizden emin olun. Marine edilmiş etin üzerine zeytinyağı serpilir ve
ardından yedirilir. Ardından tuzu üstüne dökün ve ızgaraya koyun. İnce et
olduğu için uzun ömürlü değildir. Dört defa çevrildi. İstenilen kıvama
geldikten sonra ızgaraya koyabilirsiniz.
Et Pişirme Dereceleri
Et yemekleri tarifleri için
öncelikle yumuşak lokum gibi ideal etler için tercih edilmesi gereken ilk şey
ettir. Yumuşak etin anahtarı, kesinlikle iyi dinlenmiş etlerden ve kesilmiş
hayvanlardan gelmesi gereken ebru denilen dokudur. Buradaki kilit nokta, kesim
sonrası et tüketiminin en az 48 saat en fazla 28 gün olması gerektiğidir. Bu
sayede kuru yaşlandırma üretimi gibi kuru yaşlandırma işlemleri özel soğuk hava
depolarında yapılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder